Skowhegan...
Door: Faith
Blijf op de hoogte en volg Faith
01 Februari 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Maine behoort tot de regio New England en ligt in het noordoosten van de U.S.A. Je kunt je wel al voorstellen wat voor weer het hier is… De Mainers maar lachen met mij, toen ik hier aankwam met mijn sportschoentjes, dunne jas (die in België in ieder geval warm genoeg zou zijn) en wollen handschoentjes (die hier niks voorstellen). Mijn eerste aankoop was dan ook dikkere handschoenen en stevige boots. Geen mooi zicht, maar wel erg praktisch! Man, wat heb ik hier afgezien van de koude mijn eerste twee weken hier! Brrr…. Ik was verbaasd hoeveel sneeuw er wel niet kon vallen op één nacht. Na een sneeuwstorm zak je tot je knieën in de sneeuw op de stukken die niet ‘geshuffeld’ over ‘geruimd' zijn… Mijn “gevoelig velleke” apprecieerde het erg dat ik mijn gamma vochtinbrengende crèmekes bij had, want de wind was niet mild, zene! Allemaal ongelooflijk mooi om te zien de sneeuw, maar je kunt je niet voorstellen hoe hard ik nu al uitkijk naar de lente.
Maine beslaat 86.542 km², waarvan 80.005 km² land. Heel natuurrijk dus :) Vooral veel meren, bergen en heuvels. Ontzettend mooi, maar wat mis ik Antwerpen!! Hopelijk zal ik deze zomer meer geniet hebben van deze mooie natuur!? (gaan zwemmen in één van de vele meren enz.), want op dit moment vind ik het hier héél mooi en rustgevend, maar daar blijft het dan ook bij voor mij… Maar soit, de frisse lucht hier zal mijn longen zeker en vast zuiveren en de koude kan me alleen maar sterker maken, hé;)
Deze staat ligt in de Eastern tijdzone. Dit wil zeggen dat het hier 6 uur vroeger is als bij jullie in België. Dus hou dit in gedachten als je beslist van mij te verrassen met een telefoontje! :) Ik kan trouwens met mijn ‘ trackfone’ niet bellen naar België en meestal ook niet terugsmsen. Dus ik ben niet van slechte wil als ik niet antwoord, het is technisch meestal niet mogelijk. Het is maar dat jullie op de hoogte zijn! Maar internet werk hier meestal uitstekend, dus ik geef zeker een antwoord via mail of skype!
Mijn eerste week hier heb ik doorgebracht in het plaatselijke “Downtown Motel” van Skowhegan. Tijdens deze eerste week hebben we vanalles geregeld om ons jaar hier in de USA te starten. (rekening openen bij de bank, social security card aanvragen, auto kopen en allen bijhorende papieren in orde brengen, …) En natuurlijk heb ik, zowel alle ILEX – Fellows leren kennen die samen met mij arriveerden, als diegene die hier al 4 maanden waren. Leuke bende!!
Na deze week ben ik mijn appartementje op North Avenue ingetrokken. Het was een voordeel voor mij dat de oriëntatieweek in Skowhegan was. Ik moest slechts enkele straten verder rijden om thuis te zijn. Andere Fellows daarentegen hadden er nog een rit van enkele uren opzitten voor zij thuis waren… Ik ben erg onder de indruk van mijn appartement. Het is redelijk groot, wat maakt dat mijn huisgenoten (Sofie en Ann Helen) en ik niet steeds op elkaars lip moeten zitten. Volgens mij kan ik het hier het best omschrijven als gezellig rommelig :) Niets van de meubels en decoratie past bij elkaar, maar dat geeft het wel een leuke sfeer. Ik woon hier graag! Met mijn huisgenoten heb ik het ook getroffen. Het is niet vanzelfsprekend om met drie vrouwen samen te wonen en overeen te komen :) Maar het lukt dus best. Sofie komt ook van België, Ann van Noorwegen. Ze wonen hier beiden al een half jaar, dus ze kunnen me met veel dingen helpen en me wat wegwijs maken...
‘Stan’ mijnen ‘Van’, zoals ik mijn auto weleens benoem, transporteert mij overal naartoe. Ik zou echt niet weten wat ik zonder hem zou moeten aanvangen. Bijna niets is hier op wandelafstand bereikbaar. Mensen kijken hier trouwens maar heel raar als ze je voorbij zien wandelen. Waarom wandelen als je een auto hebt? Ik weet niet of ze hier een fiets kennen :) Ik heb er alleszins nog geen enkele gezien. Mijnen Stan is een paarse Playmouth Voyager. Nen automatic ;) Een echte Amerikaanse auto dus! Ik moet momenteel wel geregeld vroeger opstaan om hem uit te sneeuw te scheppen en hem te laten opwarmen voor ik ermee kan rijden… En ook al zijn we hier nog niet zo heel lang, Stan en ik hebben er wel al enkele avontuurtjes opzitten :) En ik vrees dat er zeker en vast nog enkele zullen volgen… Zo hebben we al eens vastgezeten in de sneeuw :s Sofie en ik kwamen terug van het werk. Het had die week erg veel gesneeuwd, dus we moesten extra voorzichtig zijn. Op de weg die we nemen, moeten we uitkijken voor herten en elanden die de weg oversteken. Aangezien men in Amerika blijkbaar geen straatverlichting kent, rijd ik hier ’s avonds altijd met een klein hartje, een beetje bang om een hert of een eland aan te rijden. Blijkbaar zijn de elanden zo groot, dat wanneer je er een aanrijdt en deze door je vooruit valt het wel eens goed je laatste dag zou kunnen zijn… Dus je kunt je waarschijnlijk al voorstellen hoe ik hier de eerste weken achter het stuur zat... Toen die bewuste avond was ik dus ook de zijkanten aan het afspeuren... en dan plotseling… slip… en in enkele seconden waren we een sneeuwbank ingereden. Natuurlijk konden we er langs geen kanten uitgeraken en zaten we volledig vast. Ik begreep toen ook ineens waarom iedereen me hier zei dat ik zeker een survivalpakket :) in mijn auto moest leggen (pillicht, deken, graanrepen :)) Want als je hier vastzit, kan het gerust een hele tijd duren eer je iemand tegenkomt die je kan helpen. Je hebt hier namelijk op veel plaatsen ook geen ontvangst met je telefoon… Net zoals wij dus. Gelukkig reed een collega ons voorbij en heeft zij haar man opgetrommeld voor een rescue - action to help the Belgian girls… Na een uurtje, van trekken en duwen was onze Stan dan eindelijk bevrijdt…
Tot zover een korte omschrijving van Skowvegas, zoals de andere Fellows het hier noemen…
Binnenkort probeer ik neer te schrijven wat ik hier nu eigenlijk allemaal aan het doen ben...
Tot gauw!
04 Februari 2008 - 13:16
Marocie :
Hey Belgian girl... Ik zie dat je je best hebt gedaan hé. Daar in skowhegan sneeuwt het en hier in Algiers is het zonnig en nog klagen de mensen dat het té koud is :)
ik ben blij om te lezen dat je wat vrienden hebt en dat je je amuseert, ondanks de omgeving.
Houd je site up to date,zodat ik weet wat je daar allemaal uitspookt :)
Dikke kus en tot mails en blogs.
Bye Faithy -
05 Februari 2008 - 11:25
Ite.:
Wow, wel een hele verandering he. Van het wonen in stadje Antwerpen naar the middle of nowhere. Al lijkt het me af en toe ook wel zalig om niets rond je te hebben en eens echte sneeuw te zien. Ik ben benieuwd naar waar je juist werkt, met welke doelgroep, hoe je collega's zijn enzo. Ik ben hier intussen vruchteloos op zoek naar een leuke job... Anyway, amuseer je daar te pletter meid en hopelijk horen we je nog eens snel! Dikke kus, ook aan Thomas -
05 Februari 2008 - 12:41
Hilde:
Hey Faith!
Eindelijk foto's en verslag, zalig! Alleen mis ik dus een foto van die regenbroek en die boots! Late zien!!!!
Trouwens den headset is er, dus moet ge nu gene monoloog meer voeren :o)
Tot binnenkort op skype!
Knuffel x -
06 Februari 2008 - 10:37
Smarty:
Super van de foto's en de uitleg!!! Nu kan ik me der echt een beeld bij vormen hé.
Sneeuw hebben we hier deze winter nog ni gezien, maar regen genoeg in het verre België.
Amuzeer u der nog en hou ons op de hoogte via de site hé!! -
07 Februari 2008 - 14:10
Marieke En Fientje:
Dag choechoe!!
amai,amai seg...en ik dacht da kik al kon uitpakke me wilde verhale van ons Fientje.Maar alsk u verslagske hier lees...en das nog maar 't begin he
Ale dikke zoen en doe ta nog goe he ginder -
10 Februari 2008 - 12:59
Marocie:
Zeg seutje, wanneer ga je iets nieuws plaatsen? Ik wacht ongeduldig op meer nieuws :p
Allé tot de volgende babe
greetos nora -
10 Februari 2008 - 15:40
Stijn M:
Hey Faith! Zalig om te lezen en naar de foto's te kijken. Wat een belevenis!
Ik volg het zeker verder! Dus blijven schrijven en foto's trekken :-)
Dikke dikke knuffel! x -
10 Februari 2008 - 18:46
Kathleen (duffel):
aaaah die faith, dat is lang geleden. Ik had van isi gehoord dat gij u ook op avontuur zijt in het buitenland, dus ik wou zeker is een kijkje nemen.
Ik zit momenteel ook al 4 maand een half in brazilie en ik doe hier vrijwillegers werk. We zittne misschien wel op hetzelfe continent ma qua temperaturen is dat toch verre vna hetzelfde ik zweet hier elke dag 10 liters bijeen. ik weet niet weat ik het ergste vind :-).
Ik ga je zeker proberen te blijven volgen, nog heel veel plezier daar en tot ergens onderweg :-). moest je tijd en zin hebben ik heb mij ook zo n site gemaakt www.calamanko.waarbenjij.nu, als ge u is wilt opwarmen ofzo!!
ciaokes Kathleen -
11 Februari 2008 - 10:56
Jonas:
Jou foto's van het sneeuwlandschap doen me minder zin krijgen om hier ook sneeuw te hebben.
Veel plezier daar nog. -
11 Februari 2008 - 21:55
Caro:
Hey Feest!
Seg, wat is me dat daar allemaal, wa een verhalen, wa een foto's, wa voor belachelijk veel sneeuw valt daar niet?!
In ieder geval, heel fijn om eens te lezen, wat er allemaal te beleven en niet te beleven valt ;)
Meer van dat!
Dikke dikke Kussss
... en natuurlijk een klein lief kusje van ons meisje! -
16 Februari 2008 - 10:01
Carolientje En Mauro:
hey faith,
zo aan de foto's te zien heb je het daar wel naar je zin ondanks de kou en de vele sneeuw. Wij wachten vol ongeduld op het volgende verslag. Doe het daar goed hé!
dikke kus en vele kirretjes van mijn kleine spruit -
17 Februari 2008 - 21:04
Natpatat:
Hellooo beebie!
Sjance da alles der goe meevalt! En hopelijk nog altijd geen eland tegengekomen!
snel meer verhalen eeeeeee!!
ZOEN x! -
20 Februari 2008 - 20:12
Elize:
hey Faith,
leuk te horen dat je aan je avontuur begonnen bent en dan nog wel samen met den thomas :)
wat voor werk doe je nu? veel succes daar en soigneert u he!!!
kussies, elize